De verhalen

Omwille van de privacy zijn niet alle verhalen in hun geheel opgenomen.

Alle verhalen en illustraties zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gecopieerd zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur of illustrator.

Verhalen

Inspiratie

Over de auteur

Uw verhaal ontspruit aan de geest van Freya Van den Bossche. Ze is psychotherapeut en schrijfster.

Freya is de auteur van het boek ‘Mijn partner, mijn kind, mijn kanker’ (Lannoo, 2008) en de verhalenbundel voor kinderen ‘Het gat in de haag’, (die Keure, 2013).
Haar tweede boek
'2 000 000 stappen naar mezelf' kwam in oktober 2013 uit bij Witsand Uitgevers.

Facebook

Meer over de auteur

De ballonmaker

De entrepreneur glimlacht naar de kosmonaut.

De kosmonaut lacht naar de uitvinder.

De uitvinder knikt naar de schrijver.

De schrijver, dat ben ik.

 


En de schrijver kijkt verweesd naar de anderen.
In de stroom der gebeurtenissen weet ik niet meer precies hoe ik er ben terechtgekomen en toch zit ik hier, opgesloten in een merkwaardige kluis met drie rare kwieten . Een kluis waarvan ik me duidelijk herinner hoe ik er in kwam, maar waarvan ik de uitgang niet meer kan vinden. En ik ben de enige niet.
Maar zullen die drie anderen enige hulp bieden? Zo ziet het er niet naar uit. Ze lijken zelfs geen drang te voelen de gesloten ruimte te verlaten, zoals ze allen in beslag genomen worden door hun eigen merkwaardige bezigheden.
De entrepreneur kan misschien nog van dienst zijn, hij is het immers die ons hier bracht en hij is de enige die bewéégt. In alle richtingen weliswaar, maar hij beweegt tenminste. Ik herinner me zijn voortstuwende energie waarin ik werd meegezogen en hoe ik bijna buiten mijn wil om hier naartoe werd geleid.
“Hoe is’t?” vraagt hij met zijn lachgrage mond en oplichtende pretoogjes als hij in de gaten krijgt dat ik hem aanstaar. Zijn charisma is onmiskenbaar.
Ja, hoe is’t? Ik trek de  voluptueuze ferrarirode deur van de ijskast open en haal er met een vragende blik  naar hem twee biertjes uit. Hij knikt instemmend. Ik schenk eentje uit in het passende schoongepoetste glas dat ik onder de toog vind, precies krachtig genoeg om het schuim tot net onder de kloten van de stier te laten komen. Ik reik hem het bitternat en we nemen tegelijk een flinke slok, ik uit het flesje, hij uit het glas.
“Hoe is het als je opgesloten bent in de geheime kamers van een uitvinder, waar de deur verdwijnt van zodra je ze sluit?” antwoord ik.
De entrepreneur glimlacht. “Dan is het spannend, bijvoorbeeld. Dan is het een avontuur en een uitdaging.”
Ik neem nog een slok van het koele bier voor ik antwoord.
“Dan is het vooral benauwd, vrees ik,” antwoord ik.

over de opdracht

Een vriendengroep schenkt 'een hele speciale!' man een bijzonder kado voor zijn verjaardag. Ze zorgen zelf voor de uitvoering, ik krijg enkele enthousiaste telefoontjes en mails met gegevens en vind de rest via google.
Korte termijn opdracht, met bijzonder veel voldoening geschreven, want de gefêteerde blijkt een bijzonder boeiende man. Ondernemer, schrijver, dromer, reiziger en nog zo veel meer.

het resultaat

  • cosmonaut

  • entrepreneur

  • schrijver

  • uitvinder