De verhalen

Omwille van de privacy zijn niet alle verhalen in hun geheel opgenomen.

Alle verhalen en illustraties zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gecopieerd zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur of illustrator.

Verhalen

Inspiratie

Over de auteur

Uw verhaal ontspruit aan de geest van Freya Van den Bossche. Ze is psychotherapeut en schrijfster.

Freya is de auteur van het boek ‘Mijn partner, mijn kind, mijn kanker’ (Lannoo, 2008) en de verhalenbundel voor kinderen ‘Het gat in de haag’, (die Keure, 2013).
Haar tweede boek
'2 000 000 stappen naar mezelf' kwam in oktober 2013 uit bij Witsand Uitgevers.

Facebook

Meer over de auteur

 

Toen de spin Anansi er in geslaagd was alle verhalen van de hemelgod Nyankopor te kopen, in ruil voor een python, een horzel, een elf en een luipaard, daalde hij tevreden af naar het dorp. Daar aangekomen riep hij de dorpelingen bijeen om zijn buit te tonen. Maar zijn vrouw Aso kon haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en opende de kist op een kier. Nog voor ze er in kon gluren hoorde men een geritsel, vloog het deksel vloog er met een klap af….en de verhalen ontsnapten door het rookgat van de hut. De dorpelingen konden nog enkele verhalen grijpen, maar de rest werd meegevoerd door de wind. Ze hangen nog steeds in de lucht, klaar om verteld te worden door hen die ze weten te vangen…..

fragment uit de grotendeels mondeling doorgegeven Afrikaanse verhalen over de spin Anansi